måndag 5 november 2012

I går va ingen bra dag!

Gårdagen var ingen bra dag matmessigt!!! Några dumma val och en oförberedd käftsmäll!! Men det var en bra dag vätske messigt.
Det dumma valet var att mixa ner några färdiga köttbullar i min broccolisoppa, samt att ha FET grädde laktosfri i sopporna och smothien. Detta gav ju fettdiarrédelux vilket jag var jätte glad för efter att jag var klar! Exakt den effekt som jag hoppats på. Tack, då lärde jag mej något av det. Men den oförberedda käftsmällen var inte alls lika trevlig!! Innan op så läste jag att man kunde dricka Fortimel nutritionsdryck. Så i går tog jag en halv sådan till mellis, 1dl inga problem. Smakade så där. Innan jag gick och la mej så tänkte jag att jag tar 1,5dl. Urk då började jag känna eftersmaken. Grrrr. Sen har vi letat efter 500mg Panodil, men det var slut i de affärer som vi var inne i. Så det enda jag hade hemma var 1g Panodil, som är dret stor, men jag delade den i 3 delar. Första delen gick bra...... andra delen då trodde jag att jag skulle spy!!! Dels den äckliga eftersmaken från Fortimel och nu även den äckliga smaken av Panodil. Jag mådde så jäkla illa. LIVRÄDD!!!! Jag vill inte spy nu när jag är så ny opererad!!!!! Slände resten av Panodilen och Fortimel drinken och skyndade mej upp och borsta tänderna för att få annan smak i munnen. Jag svettades och vågade knappt svälja eftersom det fortfarande smakade urk i munnen. Skyndade att lägga mej. Efter 10 min kände jag hur det började släppa! Då slog det mej att denna Fortimel dryck var ju nutritionsdryck och troligtvis proppfull i både fett och socker......... detta jag upplevde kanske var mitt livs första dump!!! Det va ingen trevlig upplevelse men lärorik på sitt sätt! Men det är väll faan att man ska gå på alla nitar på samma dag. Innan det släppte så han jag tänka att detta blir nog en lååååång väg tillbaka.

 Men i morse vaknade jag av mej själv klockan 6.10 ÖÖÖHHHH????? Det har väll ALDRIG hänt tidigare!!!! Men jag var kanon pigg och kände mej jätte stark och känslan i mag gropen sa DETTA KOMMER ATT BLI EN MYCKET BRA DAG!!!! Väckte grabben och vi gick ner till köket och tände massor av levande ljus i fönstret, på köksbordet, i båda fönstren och på köksbänken och vid murstocken. MYYYYYYSSSS!!! Tände lyktorna i hallen :0)

Till frulle gjorde jag i ordning 1,5 dl laktosfri fil, några msk lågkalori aprikoskräm, samt proteinpulver som är nermixad med jordgubbar och dra åt helskotta va gott det var!!!!! Tog nästan 2 timmar att få i sig hela tallriken men mmmm va mumma. Tog några skedar, lallade runt och plockade i hop några delar av grabbens gympaväska, tog några skedar frulle och packade lite till, ut och hämtade tidningen och ställde ut gofisens cyckel, in och tog några skedar till, läste tidningen läääänge. Satt och njöt helt ensam i köket med tända ljus, medans Ida och min sambo som fyller år i dag snosar och sover på övervåningen

Ställde mej på vågen i morse, höll tummarna att jag hade gått ner 0,5kg för då skulle det bli -10,0kg jämt. Men döm om min förvåning när vågen stod på 98,1kg!!! Det ger ett resultat på -10,7kg TJOOHOOO!!!! Har som mål har jag att den dag när sjukskrivningen är slut, den 30 november att jag ska väga 88,8kg vilket då är -20,0kg det skulle vara såååååå SWWEEEEEEET!!!! Nu måste jag försöka att INTE väga mej för än på lördag!!! Satan va spännande!!!

Tjingeling bilring

1 kommentar:

  1. Grattis till en bra start på ditt nya liv! :-)

    SvaraRadera