onsdag 24 april 2013

Mini semester i Mora

Förra helgen så va det äntligen dags att dra i väg med sonen på Bustercup (Ida va på farmor & farfar spa, för att bli lite bortskämd och bortklemad) i Mora i tre dagar. Jag och hanen har hyrt en mysig liten stuga för två. Hampus och de andra grabbarna i Skoghalls IBK 1 & 2 som sov i klassrummet på St Mikaels skolan. Innan vi åkte så bestämde vi oss för att köpa med tutor mm som vi skulle tjoa med på läktaren. Det är ju på ett sätt lite skönt att inte tillhöra "De lite finare föräldrarna" som har sin fasad och oro för att vad andra ska tycka om dem, sånt behöver ju inte vi tänka på som ändå är lite outsiders. Who cares! Man måste ju hejja på grabbarna. Natt till fredag vaknade jag mitt i natten av att någon kräktes........ Nej!!! Nu kräks någon av barnen FAAAAN!!! Vi som har sett fram mot denna resa och Hampus som är sååå laddad! Som tur var så va det katten som satt på hanens nattduksbord och lutade sig över Jockes huvud där hon satt och dregglade och ulkade över hans huvud. Lättnad och asgarv.... Tur att det inte va över mitt huvud kattskrället satt och ulkade. Medans hanen åkte på anställnings intervju så drog jag i väg med Ida till farmor och farfar. Ida hade packat som om hon skulle vara borta en vecka.
Sen hem och kasta in alla våra grejor! Vi åkte i Polon, så den blev snabbt full eftersom Hampus skulle spela både ute och vara målvakt! Mackor va fixade och kaffet va bryggt. Kl 12.30 drog vi i väg hela laget. Tjohoooo!!!! Väl framme kvarterade in grabbarna i det klassrummet där de skulle sova. Sen letade vi leta vägen till Åmåsängsgården där stugan vi hyrt finns. Det var en jätte mysig liten stugby. När vi letade efter vår stuga så såg vi en jätte konstig byggnad som va samma form som ett mjölkpaket, typ 1,5x1,5 m bred och 3 m hög och jag sa till Jocke tänk om det är vår stuga. När vi tittade på kartan vi fått så såg vi att det va ju vår stuga!! SHITT!!!! Men när vi låste upp stugan så va den ju hur mysig som helst!!!! På markplanen så fanns ett litet köksbord med två stolar, litet kylskåp, spis och toa med dusch, sen va det en stege upp till plan 2, där fanns det en dubbelsäng och tv. Hur mysigt som helst!!!


Första kvällen så va det en match. Så vi packade väskan med tutor, proteinbars och vatten flaska och drog i väg till hallen. De andra föräldrarna tyckte att det va ett jätte bra initiativ att dra med tutor mm. En av papporna lånade ena tutan och det kändes som att det här kommer att bli en riktigt rolig helg. Grabbarna van överlägset med 14-2 till Skoghalls IBK 1 som Hampus lag hette. När matchen va slut så åkte vi till Ica för att köpa lite grillad kyckling, men det va tvär slut så det blev en smarrig plocksallad. Efter maten så klättrade vi upp till sängen där vi hällde upp ett glas vin och njöt av tystheten! Den tystheten gjorde sedan att det var svårt att sova. Dag två så va det tre matcher som de vann! För varje match så kom de andra föräldrarna närmare och närmare oss. Stämningen va verkligen på topp!! Skit kul :0) Under denna helgen fick vi gå under namnet Stig-Helmer med fru eftersom en av papporna såg kortet som jag lade ut på facebook och eftersom vårt hus såg ut som den alpstugan som Stig-Helmer bodde i Sällskapsresan i Alperna. På lördagen blev vi sugna på kina mat, så vi smet in på en kinarestaurang och där satt en hel hög med föräldrar från Hampus lag så vi satte oss vid dem. Eftersom jag inte kan äta så mycke så blev det rester från både plock salladen och kinamaten så vi mumsade på det under dagen. Vädret va helt underbart så vi bestämde oss för att ta ett glas vin på den lilla trappen. Men till vår förvåning så va det massor av mygg ute så vi klättrade upp till sängen där vi åt popcorn och chips (som vi har lärt barnen att INTE göra ;0)
Tredje dagen så va det dags för match igen och den var jätte spännande men slutade tyvärr i förlust, men vi vann i alla fall på läktaren med bästa och högljuddaste hejjarklacken!!! Sista final matchen spelades på Unihoc Arena och den vann grabbarna! Kändes lite tråkigt att åka hem för vi hade det hur skönt som helst och jag hade inte tänkt på vågen alls under helgen vilket också va jätte skönt!!

Väl hemma så va vi kanon trötta! Bara barnen som va pigga! Hampus sprang över till ena grannen och hoppade studsmatta?!?! Att dom orkar. På måndag morgon hoppade jag snabbt upp på vågen och till min glädje såg jag att den hade tagit ett skutt så i skrivande stund så väger jag 76 kg prick vilket ger ett resultat på nästan -33kg! Så nu har jag äntligen slagit mitt person bästa (jag gick ner 32 kg med viktväktarna precis innan jag träffade Jocke för 14 år sedan) Känns skönt att det rekordet är slaget.

Nu väntar vi bara på att få höra hur det gått på anställningsintervjuven som hanen va på samma dag som vi åkte. Cheferna som han träffade va helt imponerade över hans cv och de sa att de har aldrig haft en sommarjobbare med sådana meriter! Så det lät ju lovande. På måndagen fick han åka och lämna urinprov. Så nu är det bara att väääänta! Jag var tvungen att lägga mitt sommarschema för juni/juli/augusti och det hade varit VÄLLDIGT skönt om vi kunde ha fått veta hur Jocke ska jobba under sommaren eftersom vi inte har någon barnvakt. Men som tur är så har jag full timbank som jag kunde tömma och lägga mej på minus. Men det är väll bara att hoppas att det går vägen! Som tur är så ska jag ha 6 veckors semester så det är ju tack och lov inte hela sommaren som jag behöver gissa! Har en obehags känsla i magen om att det kommer skita sig med Intervjun, men jag hoppas att jag har fel. Han har fortfarande inte hört ett ljud från Återvinningen. Tänk om man kunde vrida fram klockan för jag tycker att det är fruktansvärt att vänta!!!!!

Ingen av de andra föräldrarna sa något om att det såg ut som att jag har gått ner i vikt, men det kanske de är för fina för. 33kg måste ju för fasen synas!!! Ska bli spännande att få se vad jag väger i september då både innebandyn och hockeyn börjar!

I dag så har en av mina vänner opererats och tack och lov så har hon messat att hon lever! Det känns kanon kul att hon har kommit över till mej på "andra sidan" och hon också får börja ett nytt kapitel i sitt liv. Ett mycke hälsosammare liv. Å jag säger som Baloo Jag ska lära henne allt jag kan :0)

Näpp nu är jag slut som artist :0) Natti natti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar